vineri, 12 octombrie 2018

„Spulberatic” se lansează la Londra


N-am mai scris de atâta timp aici că nici nu știu cu ce să încep. O să las însă pentru altă dată pozele de la lansări sau impresiile din recenziile la carte.

Pentru că acum vreau doar să vă învit, pe cei care sunteți în Londra sâmbătă 10 noiembrie, la o lansare a romanului „Spulberatic”.

Evenimentul este organizat de Autograph Romania și de doamna Floria Teleman, cărora le mulțumesc din suflet.

Atașez comunicatul de pe pagina Autograph Romania:

**
Autograph Romania si Editura Polirom vă invită
Sâmbătă, 10 Noiembrie , între orele 18-20, la întâlnirea cu scriitoarea Anca Vieru şi cărţile sale, Felii de lămâie şi Spulberatic. 
Intâlnirea are loc în sala de conferinţe a Centrului St.Mary Abbots, Str. Vicarage Gate, Kensington, Londra, W8 4HN. 
Locaţia este uşor accesibilă cu mijloacele de transport public (staţiile de metrou High Street Kensington sau Nothing Hill Gate. 
Autobuze: 27, 28, 52, 70, 328,452, staţia Kensington Church Street/Holland Street ).
La întâlnirea cu scriitoarea Anca Vieru vom avea alături pe Alina Covaci Coroeriu, eseist, muzic and art curator, care ne va împărtăşi impresiile sale despre cartea a cărei lansare la Londra prilejuieşte întâlnirea noastră, romanul Spulberatic. 
Moderatorul evenimentului este Floria Teleman. 
Romanul Spulberatic a apărut anul acesta la Editura Polirom şi este bine primită de cititori. 
Autograph Romania vă propune o nouă întâlnire interactivă, dinamică şi atractivă. 

***
Anca Vieru s-a născut și locuiește în București, însă orașul ei de suflet este Brașovul, unde și-a petrecut vacanțele la bunici. I-au plăcut matematica și lectura, așa că a absolvit politehnica și mai târziu a continuat cu un master în comunicare. A lucrat în proiectare și cercetare, a tânjit după informatică, dar a renunțat la ele pentru științele umaniste. Este căsătorită și are o fiică.
A publicat în volumele colective Moș Crăciun & co. (Editura Art, 2013) și Ficțiuni reale (Editura Humanitas, 2013), proiect colectiv inițiat de Florin Piersic jr. În anul 2015 i-a apărut la Editura Polirom volumul de proză scurtă Felii de lămâie, nominalizat la premiile revistei Observator cultural, volum re-editat în 2018 în colecția Top10+, iar in primăvara lui 2018 a publicat, tot la Editura Polirom, romanul Spulberatic.

Despre scrisul ei, Anca Vieru mărturiseşte: „N-a existat un moment clar în care să zic: „vreau să scriu”, au existat însă multe lucruri, mărunte sau nu, care m-au condus pe drumul ăsta. Cărți care m-au marcat, alte cărți care m-au făcut să visez cu ochii deschiși, întâlniri cu anumiți oameni, întrebări, gânduri. Toate astea s-au cristalizat și atunci am început să scriu.
Uneori însă, mai în glumă, mai în serios, spun că m-am apucat de scris pentru că prietenele mele erau atât de vorbărețe încât scrisul a fost singura cale de a mă face auzită.”

În paginile Revistei Unica citim despre Felii de lămâie :
„Vă recomandăm volumul de debut al Ancăi Vieru, o colecție de povestiri dulci-acrișoare debordând de umor, ironie, dar și o înțelegere caldă a micilor detalii care pot schimba cursul unei vieți. Personajele sale sunt tineri căsătoriți și cupluri blazate, adolescente confuze și vecine curioase, corporatiști, oameni ai străzii și chiar o clasă de elevi care a pierdut un... ochi de iepure!”

Ana Barton, despre Spulberatic
„Era să spun că-i cartea Ancăi Vieru, dar nu este, e cartea mea, ea doar a scris-o. Pot însă spune că m-aș bucura să o citească orice om de peste 14 ani, deși cred că ar putea cu plăcere să o citească și mulți tineri de 12 ani. E una dintre acele cărți care ar fi extraordinar de bine dacă ar ajunge și în programa de liceu. Încerc să fac portretul omului care n-ar iubi această carte, dar nu reușesc. Cred că nu există.”

***

Cărţile Spulberatic şi Felii de lămâie vor putea fi achiziţionate în timpul evenimentului. 
Sesiunea de autografe si socializare va avea loc într-o atmosferă relaxată şi interactivă, veţi putea face fotografii şi vi se va oferi un pahar de Prosecco. 

Intrarea este liberă. 

Autograph Romania vă aşteaptă cu drag.

***

Și eu vă aștept, bineînțeles :)

Cartea poate fi cumpărată și de pe site-ul Polirom aici, pe elefant.ro aici sau pe libris.ro aiciAV - octombrie 2018Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu