duminică, 15 octombrie 2017

Maroc - câteva poze din Rabat

Călătoria în Maroc a fost oarecum neașteptată.

Toată vara mă gândisem, așa cum mă gândesc de câțiva ani, la o excursie în Santorini. Dar mereu a apărut ceva care m-a făcut să amân, să tergiversez cu organizarea și cu rezervările, așa că mă trezeam că mai e puțin până la vacanță și ar trebui să plătesc o mică avere pentru câteva zile. Și în final renunțam.

Tot așa a fost și anul ăsta, când am aflat că trebuie să plec în Maroc pentru serviciu. Vacanța ipotetică în Santorini a fost iar dată la o parte fiindcă nu mai aveam timp de ea.

Pentru prima dată în Maroc, toată perioada în Rabat, cu mici (foarte, foarte mici) excursii în weekend la Fez, Meknes și Casablanca.

Nu am de gând să fac un ghid de călătorie aici, o să pun câteva poze din Rabat, sper să reușesc în zilele următoare să pun și altele

Câteva considerații însă înainte de poze:

- Roamingul de date în Maroc este prohibitiv (la Vodafone, unde am eu abonament, nu știu în rest); nici să suni nu e prea bine, Marocul este zona 5 și pentru câteva telefoane urgente am de plătit suficient; pentru date însă am făcut socoteala că dacă aș fi folosit ca acasă, plăteam ceva mai mult decât pentru o mașină nouă. M-am bazat pe wifi-ul de la hotel, care nu era întotdeauna prietenos.

- Am ajuns sâmbătă seara târziu, iar duminică am pornit voinicește să schimb bani (eu am o micuță paranoia cu folositul cardurilor prin locuri obscure, de când mi-a fost clonat cardul acum câțiva ani); la hotel nu mi-a schimbat, nu m-am lămurit de ce, casele de schimb erau toate închise (nici în cursul săptămânii n-am reușit până n-a venit Adrian, pentru că programul lor se încheia înainte să-mi termin eu treburile); așa că tot cu cardul am rezolvat, dar primele două bancomate la care am ajuns mi-au dat mesaj de lipsă fonduri (nu era cazul); am reușit în final doar scoțând sume foarte mici.

Și acum câteva poze din Rabat, zona Kasba des Oudaias (orașul vechi) cu multe colțișoare frumoase, multe pisici și, surpriza cea mai mare pentru mine în Rabat și Maroc, flori superbe, multe și de toate culorile.


















AV - octombrie 2017

2 comentarii: